Składniki
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
4 jajka
200 g margaryny
2 szklanki startej na cienkich oczkach marchewki
szczypta soli
odrobina cynamonu
Przygotowanie:
Marchew zetrzyj na cienkich oczkach i odcedź nadmiar wody.
Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka ubij z cukrem do maksymalnej sztywności i białości.
Połowę mąki zmieszaj z sodą, proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem - dodawaj do jajek, ciągle mieszając.
Następnie do powstałej masy pomału dodawaj marchewkę i resztę mąki. Na końcu wlej do masy przestudzoną margarynę.
Piecz około 40 minut w temperaturze 180 °C
SMACZNEGO!
P.S.
nawet jak się ma w domu małego dzidziusia, można zrobić coś dla siebie i innych;)
Przygotowanie:
Marchew zetrzyj na cienkich oczkach i odcedź nadmiar wody.
Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka ubij z cukrem do maksymalnej sztywności i białości.
Połowę mąki zmieszaj z sodą, proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem - dodawaj do jajek, ciągle mieszając.
Następnie do powstałej masy pomału dodawaj marchewkę i resztę mąki. Na końcu wlej do masy przestudzoną margarynę.
Piecz około 40 minut w temperaturze 180 °C
SMACZNEGO!
P.S.
nawet jak się ma w domu małego dzidziusia, można zrobić coś dla siebie i innych;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz